Voedingsleer voor Huisartsen en Praktijkondersteuners (POH).

 

Dietetiek Studies biedt cursussen aan op het gebied van Voedingsleer voor Huisartsen en Praktijkondersteuners. Zo is het mogelijk om als Huisarts en POH kennis te vergroten op dit gebied om voeding en medicatie juist op elkaar af te stemmen.

''Huisartsen zijn vaak niet thuis in voeding (dietetiek). Het is belangrijk dat er eerst naar leefstijl- en voedingspatronen worden gekeken, voordat er medicijnen worden voorgeschreven, of een combinatie van voedings- & gedragsvoorlichting en medicatie.

De client dient ten minste voorlichting te krijgen over de mogelijkheden over 'beter worden met voeding in combinatie met verandering in leefstijl', zonder dat de client onwetend een verkeerde leefstijl voortzet, in combinatie met medicatie. Er is met veranderingen in voedingspatroon en leefstijl (en gedragsverandering) heel veel te bereiken op het gebied van gezondheid. Als er meer kennis is bij huisartsen en praktijkondersteuners over wat voeding- en leefstijlverandering kan doen, kan hierdoor voeding en medicatie  beter op elkaar worden afgestemd. De huisarts heeft te weinig tijd om cliënten een leefstijl en voedingstraject in te laten gaan en daadwerkelijk te behandelen, dit is de taak van de dietist. De kennis is nodig om het belang in te zien van verwijzen naar een dietist. Die ontbreekt nu vaak. Hierdoor is tevens de vereniging 'Arts en voeding' opgericht, die zich ook inzet voor meer kennis over voeding onder artsen''

Geintereseerd in een bepaalde cursus? Neem dan contact op via het contact formulier en vermeld bij het onderwerp de naam van de cursus (aangegeven in oranje).

Voedingsleer voor Huisartsen en Praktijkondersteuners

Voedingsleer

Op dit moment zijn er nog geen cursussen over Voedingsleer voor Huisartsen en Praktijkondersteuners, omdat er onderzoek wordt gedaan naar welke onderwerpen er behoefte is met betrekking tot cursussen.

Wilt u zelf een suggestie doen qua onderwerp(en)?

Neem dan contact op via het contactformulier.

Eetstoornissen en hun behandeling

Verdieping in eetstoornissen en de behandeling - voor huisartsen.

- Hoe herken je mogelijke eetstoornissen bij clienten.

- Verdieping in 'welke eetstoornissen zijn er' en de behandeling; Verwijzen naar diëtisten, psychologen, NLP coaches en andere disciplines die daadwerkelijk weten hoe zij deze doelgroep moeten benaderen en behandelen en de gevaren van verwijzen naar behandelaars die onvoldoende gespecialiseerd zijn, maar dit wel vermelden op de eigen website als specialisatie.

- Gedachtengang en gedragingen bij verschillende eetstoornissen.

- 'Het gevecht in je hoofd'.

- De geheime wereld van eetstoornissen (moeilijk te herkennen/te ontdekken, verbergen, schaamte, compensatie).

- Gespreksvoeringen en technieken voor huisartsen.

- Hoe zorg je dat je de ouders en omgeving ook meeneemt in het behandelen van een client met een eetstoornis. Het belang van therapie/behandelen van tevens ouders, verzorgers, etc. om herstel van de client te bevorderen.

Please reload

Contact

Locaties:

Rheastraat 53A

1076 DS Amsterdam 

 

Boeierspad 15

1081 KE Amsterdam (nieuwe locatie klaar naar verwachting, zomer 2021) 

​​

Tel: 0031-(0)630005867

Email: dietetiekstudies@ddietist.nl

Contactpersoon: D. Willemsen (Eigenaresse, (Holistisch- & Natuur-)Diëtist, Cognitief gedragstherapeut voor Diëtetiek, Eating Psychology coach)

www.dietetiekstudies.nl   

www.dietetiekstudies.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

* Vanaf 25-05-2018 is de AVG (Algemene Vordering Gegevensbescherming) privacywetgeving van kracht. Door op 'Verzenden' te klikken geeft u toestemming aan Dietetiek Studies om ingevulde persoonlijke gegevens te gebruiken en op te slaan binnen ons bedrijf. Er wordt zorgvuldig omgegaan met uw persoonsinformatie. Klanten hebben het recht om te vragen gegevens uit bestanden van Dietetiek Studies te verwijderen. Klik hier voor de Privacyverklaring.

© 2018-2021 by Diëtetiek Studies - Onderdeel van Dietistenpraktijk DDietist - www.ddietist.nl  www.ddietist.com