top of page

Podcasts cursussen en lessen; Voedingsleer voor Huisartsen en Praktijkondersteuners (POH).

 

Dietetiek Studies biedt cursussen aan op het gebied van Voedingsleer voor Huisartsen en Praktijkondersteuners. Zo is het mogelijk om als Huisarts en POH kennis te vergroten op dit gebied om voeding en medicatie juist op elkaar af te stemmen.

''Huisartsen zijn vaak niet thuis in voeding (diëtetiek). Het is belangrijk dat er eerst naar leefstijl- en voedingspatronen worden gekeken, voordat er medicijnen worden voorgeschreven, of een combinatie van voedings- & gedragsvoorlichting en medicatie.

De client dient ten minste voorlichting te krijgen over de mogelijkheden over 'beter worden met voeding in combinatie met verandering in leefstijl', zonder dat de client onwetend een verkeerde leefstijl voortzet, in combinatie met medicatie. Er is met veranderingen in voedingspatroon en leefstijl (en gedragsverandering) heel veel te bereiken op het gebied van gezondheid. Als er meer kennis is bij huisartsen en praktijkondersteuners over wat voeding- en leefstijlverandering kan doen, kan hierdoor voeding en medicatie  beter op elkaar worden afgestemd. De huisarts heeft te weinig tijd om cliënten een leefstijl en voedingstraject in te laten gaan en daadwerkelijk te behandelen, dit is de taak van de dietist. De kennis is nodig om het belang in te zien van verwijzen naar een dietist. Die ontbreekt nu vaak. Hierdoor is tevens de vereniging 'Arts en voeding' opgericht, die zich ook inzet voor meer kennis over voeding onder artsen''

Geïnteresseerd in een bepaalde Podcast cursus? Neem dan contact op via het contact formulier en vermeld bij het onderwerp de naam van de cursus.

bottom of page