top of page
Sunset Walk

Het lijkt bijna niet mogelijk.. maar toch kan het!

Word een digital nomad* binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

(*of werk als gezondheidszorg zzp-er over de grens vanuit een vaste (woon)plek)

 

Wil je meer vrijheden creëren, binnen je beroep als (Nederlandse) zorgverlener (o.a. als voedingsdeskundige, (kwaliteitsgeregistreerd paramedici) diëtist, counselor, coach, therapeut, psycholoog, etc.)?

 

En je doelgroep verbreden, van 'binnen een straal van ... km van de praktijk', naar 'wereldwijd'?!

 

Gevangen in de ratrace, de drukte, het patroon en hunker je naar avontuur, meer vrijheden, nieuwe ervaringen en een andere omgeving?

Heb je het gevoel dat je gevangen zit, niet meer vrij bent en leeggezogen wordt in energie door de patronen waarin je bent belandt? Door deze gedachte zit je vast in een patroon; de ratrace. Je bent de regie kwijt over je leven en de vrijheid voelt beperkter dan ooit. Aan de ene kant is comfortabel om je leven zo te houden zoals het nu is, maar je weet ook niet hoelang je dit nog kunt volhouden... Je weet wat je hebt en hoe je dagen eruit zien, maar het geeft geen voldoening meer; geen levensenergie meer. Stiekem droom je misschien weleens weg wat je zou doen als je straks met pensioen gaat...of meer tijd zou hebben... of anders gezegd, hoe zou het voelen als je je uit de Nederlandse (stadse) rat-race kan bevrijden en naar een plek kan gaan waar jij gelukkig(er) van wordt. Misschien een plek met meer natuur om je heen, waar alles op een rustiger tempo gaat, je geaard en vrijer voelt. Of misschien een schattig dorpje, waar de mensen elkaar nog groeten als je langsloopt.

Er is een keuze. Zie de voordelen van digitaal werken; Meer mogelijkheden rondom werkplekken. Meer mogelijkheden rondom verbreden van je doelgroep(en).

Je bent vrij om te kiezen voor een vrij leven, een ander leven. Een leven waarin (veel) meer mogelijk is. Het vraagt van jou maar één ding. Durf je ‘Ja!’ te zeggen tegen jezelf en jouw wensen, grenzen, behoeften en dromen? Een volmondig Ja... ik wil meer vrijheid... Ik mag kiezen.. ik hoef geen genoegen te nemen met deze ratrace waarin ik word geleefd! 

'A goal without a plan, is just a wish.'

'No plan is complete, without action.'

'Hard work makes dreams come true.'

Wil jij dit ook?

Door nieuwe inzichten en met lef pak je de grootste obstakels aan, doe het alleen, doe het samen of doe het met je gezin. Het zal voelen als een grote bergbeklimming, maar ook zal je ervaren dat je energie gaat stromen. Zodra je de stappen om een holistischer, vrijer en geaard leven aan te gaan, uit te voeren, voel je de vrijheid en nieuwe energie door je lijf stromen (het avontuur, the excitement, het regelwerk/plannen), met nieuwe en verfrissende inzichten, samen te brainstormen over jouw/jullie nieuwe leven (ook met een gezin!), laait de vlam van je oorspronkelijke enthousiasme op zoals deze gloeide in de jaren dat je niet afgeremd werd door de gedachten en verwachtingen van je omgeving en/of de ratrace waarin je nu misschien bent geketend.

 

Ook als zorgverlener kun je locatie-onafhankelijk leven (overal waar je maar wilt) en bent vrij om te doen waar jij energie van krijgt. Je kunt je bedrijf/praktijk zo vormgeven zoals jij dat wilt (en ik help je er graag bij - deel graag mijn ervaringen met je - en leer je alle ins- & outs - mogelijke obstakels en alternatieven).

 

Enkele jaren geleden zaten wij in dezelfde situatie. We zaten vast in een ratrace, van werken, rekeningen betalen... geen tijd voor elkaar, werken voor levensonderhoud, geen ruimte meer om 'echt te leven (avonturen te beleven, in de natuur te zijn, lekker te koken en  nader tot elkaar te komen). Totdat we besloten een plan te maken om uit de sleur te stappen en de ratrace voorgoed vaarwel te zeggen. In Januari 2023 hebben wij onze woonark verkocht en hebben we het drukke/stadse Amsterdam Nederland ingeruild voor het rustige surf/hippie/vissers- dorp Sagres Portugal (en geen moment spijt, alleen maar dankbaarheid!).

Je kan starten met het ontwerpen van je 'Reizende Leefstijl (Digital nomad)' of 'Leven in het Buitenland op je favoriete plek' door flexibele digitale video-sessies in te plannen, te vragen om hulp bij het maken van een plan en inzichten te verkrijgen (praktisch, emotioneel, energetisch, etc.) tijdens onze sessies rondom de onderwerpen die voor jou nog onzeker of onduidelijk zijn.


Wat heeft het ontsnappen aan de 'ratrace' (de stad) mij gebracht en werken als digitaal paramedisch & holistisch diëtist en voedingspsycholoog?
-Een leven met meer rust en geaardheid...meer in 'het moment' (het 'nu') zijn.
-Meer tijd met mijn gezin...
-Minder druk mbt cliënten werven.... Minder (privé en zakelijke) vaste lasten...
-Een verbeterde-, en meer aandacht voor holistische gezondheid...
-Verbondenheid met mensen om mij heen, mijzelf; mijn gevoel, mijn lijf, haar signalen...
-Dichterbij de natuur en mogelijkheden om te aarden, te rusten...
-Een verbrede geluksbeleving...
-Meer vrijheden..
-Nog meer dankbaarheid...
-Spirituele inzichten en kracht...
Word een digital nomad binnen de Nederlandse gezondheidszorg
Become a digital nomad in health care
Digital nomad dietist psycholoog reizen digitaal werken digitaal coachen
Werken in het buitenland als dietist psycholoog coach therapeut
Scherm­afbeelding 2024-03-06 om 12.26.55.png
'The Holistic Dietician is werkzaam vanuit Nederland en Portugal - woonachtig in Portugal met mijn gezin.'

Levenslessen en zelf een holistische leefstijl creëren...

 

Je kunt geen liefdevolle relatie met voeding en je lijf creëren, zolang je nog in een ratrace zit. Je prioriteiten stelt aan alles, anders dan aan de behoeften en grenzen die jouw lijf aangeeft.

Dit is waarom:

Door steeds 'aan te staan', is er geen ruimte om 'uit te zoomen' en je echte 'behoeften' te leren kennen en vorm te geven. Mogelijk weet je wel je 'grenzen' te benoemen, doordat je diep van binnen weet; ik wil het anders, ik wil het niet meer zo...

Weten waar je behoefte aan hebt, vraagt allereerst verbinding te maken met jouw binnenwereld. Daarvoor dien je te vertragen. 

Vertragen zal onrust oproepen en zolang je 'aanstaat' zul je er alles aan doen om die onrust en angsten te vermijden. Vertragen is heel lastig, in een omgeving die altijd maar 'aan' staat (de stad).

Soms zijn stappen achteruit maken in het één, stappen vooruit maken in het ander...

Weten hoe je jezelf actief kunt reguleren is van belang, zodat je kunt omgaan met de onrust en vanuit daar kunt luisteren naar wat jouw binnenwereld je wilt vertellen.

Stap uit de ratrace en start met voeden (zowel levens energetisch, nutritioneel energetisch)

Vertragen (stilstaan, uitzoomen), Bewustwording (Wat doe ik, Waarom doe ik dit), (her-) Verbinden (opnieuw contact leren maken met het lichaam en zijn / haar signalen).

bottom of page