top of page

Valkuilen. en leermomenten.

Je eigen praktijk openen gaat vaak met enorm veel enthousiasme en motivatie, maar er komt vaak ook veel  spanning bij kijken. Soms is het lastig te bepalen waar je moet beginnen, kijkende naar de praktische zaken, administratieve zaken, de promotie en zichtbaarheid van je praktijk, maar ook het cliënten contact.

 

Er komen zoveel onderdelen op je af, waar je zowel bij het starten van je praktijk rekening mee moet houden, als bij het behouden van je praktijk. Bij het openen en behouden van een praktijk/bedrijf is voor de meeste een grote valkuil; (Uiteindelijk) over je eigen grenzen en behoeften heen gaan en dit ook niet tijdig merken of aanvoelen.

Als je jezelf hierin herkent, dan kan persoonlijke begeleiding, coaching van een ervaren dietist prettig zijn (die ervaringsdeskundige is op het gebied van in valkuilen stappen). Stap niet in dezelfde valkuilen en doe er je voordeel mee om ervaringen van een ander mee te nemen in je eigen bedrijfs/praktijkvoering.

De eerste cliënten...

Wanneer je je eigen praktijk hebt geopend en je eerste cliënten melden zich aan, dan kunnen die eerste sessies enorm spannend zijn. Soms is het dan fijn om met een ervaren dietist te evalueren, te brainstormen en je ervaringen te bespreken, maar ook om samen naar feedback te kijken na afnemen van een consult om mogelijk deze te verbeteren (de flow van het gesprek bijvoorbeeld - soms kan een eerste gesprek voelen als een 'interview').

 

Het is tevens mogelijk om voorafgaand aan het consult een gesprek in te plannen met de dietist, om zo de eerste cliënten zelf-verzekerder, vloeiender en minder spannend te laten verlopen.

Ik help je graag...

  • In de vroege stadia van het starten van een zorg-/dienstverlenende bedrijf of praktijk.

  • Wanneer het je ontbreekt aan een duidelijke visie en doelstellingen voor je bedrijf of praktijk.

  • Wanneer je je geblokkeerd voelt door twijfels aan jezelf of emoties je overmannen.

  • Wanneer je vastzit in de opzet-details en willen dat alles perfect is/gaat, of het overzicht bent kwijtgeraakt.

  • Met ondersteuning bij het zetten van de eerste stappen om je bedrijf/praktijk live te laten gaan en hulp bij de werving van je cliënten.

Je praktijk-visie...

Met behulp van verschillende visualisatietechnieken en gesprekken uit mijn eigen praktijkervaring en achtergrond, help ik je graag bij:

-Ontdekken wat jij wilt aanbieden aan je cliënten. 

-Identificeer je vijfsterrenklanten (wie past er bij mij, wie niet? voorkom aannemen van clienten waarmee gesprekken niet lekker lopen omdat jullie energie niet strookt met elkaar)

-Uitleg en onderscheiden; waarom clienten jou zouden moeten kiezen als coach/dietist uit al die andere coaches en diëtisten op het internet.

-Ontdek je eigen persoonlijkheid en stijl als bedrijfs/praktijk-eigenaar en zet jezelf op de voorgrond (met een eigen identiteit en specialisatie).

Je emoties, energieniveau & gezondheid (lichaamssignalen herkenning en sturing).

Met behulp van verschillende coachingstools- en technieken help ik je graag bij:

 

- Helderheid verkrijgen en bewustzijn van je emoties, energieniveaus en je gezondheid.

Die belangrijk zijn in je bedrijfs/praktijkvoering om overspannenheid of een burn-out te voorkomen, het plezier in je werk te behouden en meer te bewegen in verschillende levensfases (denk aan vormen van een gezin). Maar ook om je eigen pad te blijven volgen, je lichaamssignalen te voelen en te vertrouwen (bewustwording in behoeften en grenzen) (Jouw energie, emoties en je totale gezondheid). Krijg helderheid en bewustzijn in jouw lichaamssignalen.

- Navigeren door deze emoties en energie, die gepaard gaan met het starten en voortzetten van een bedrijf/praktijk.

- Ontwikkel zelf-management-vaardigheden om je motivatie, geordendheid, welzijn en je toekomst (je pad, zelfbeschikking, vrijheden) te beheren.

- Breng je speelse mentaliteit naar boven en heb plezier met je bedrijf/praktijkvoering.

Onderweg daag ik je uit om uit je comfort zone te komen en mijn ‘thought-out-of-the-box-business-buddy-hat’ op te zetten om over nieuwe ideeën te brainstormen en nieuwe perspectieven te zien (maar ook om je grenzen en behoeften in de gaten te houden tijdens dit proces).

  • Ontdek je speelse en leuke kant (hoe behoud je plezier en motivatie in je werkzaamheden en praktijkvoering).

  • Verbinding maken met je innerlijke-wereld (je lichaamssignalen) voor ondersteuning en 'guidence'.

  • Je beperkende overtuigingen overwinnen en kansen omarmen.

  • Het bereiken van duidelijkheid over je visie en bedrijfs/praktijkdoelen die aansluiten bij jouw sterke punten.

Je eigen praktijk openen...
Je eigen praktijk openen coaching
Je eigen praktijk openen coaching

Client ervaring:

Ingrid D:
"Met veel enthousiasme, heb ik een jaar geleden mijn praktijk ingeschreven bij de KvK.

Ik had dan wel mijn praktijk officieel in de registers geopend, maar had echt ontzettend weinig zelfvertrouwen in het behandelen van cliënten, maar ook in het managen van mijn praktijk op organisatorisch niveau; Zag ik niets over het hoofd?!''

 

''Ik heb een fantastische opleiding gevolgd om diëtist te worden, waar ik onwijs veel geleerd heb, maar niets over het ondernemerschap, management, alle administratie die bij een praktijk komt kijken, cliënten werving en daarnaast 'echte' consulten draaien.''

 

''Dascha van Dietetiek Studies heeft mij op alle vlakken enorm fijn geholpen om mijn praktijk succesvol te starten en er stap voor stap mijn full-time baan van te maken. Ze heeft mij in elke stap geholpen en zelfvertrouwen gegeven dat ik de juiste stappen nam, zonder iets belangrijks over het hoofd te zien. De ervaringen vanuit het werkveld die Dascha met mij deelde zijn van ongeschatte waarde, omdat het mij sneller heeft laten ontwikkelen en 'blinde vlekken' hebben voorkomen.''

Je eigen praktijk openen coaching
Je eigen praktijk openen coaching
bottom of page