Contact

Locatie:

Rheastraat 53A

1076 DS Amsterdam   

​​

Tel: 0031-(0)630005867

Email: dietetiekstudies@ddietist.nl

Contactpersoon: D. Willemsen (Oprichter, Eigenaresse, (Natuur)Diëtist, Cognitief gedragstherapeut voor Diëtetiek)

www.dietetiekstudies.nl   

www.dietetiekstudies.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

* Vanaf 25-05-2018 is de AVG (Algemene Vordering Gegevensbescherming) privacywetgeving van kracht. Door op 'Verzenden' te klikken geeft u toestemming aan Dietetiek Studies om ingevulde persoonlijke gegevens te gebruiken en op te slaan binnen ons bedrijf. Er wordt zorgvuldig omgegaan met uw persoonsinformatie. Klanten hebben het recht om te vragen gegevens uit bestanden van Dietetiek Studies te verwijderen. Klik hier voor de Privacyverklaring.

© 2018-2019 by Diëtetiek Studies - Onderdeel van Dietistenpraktijk DDietist - www.ddietist.nl  www.ddietist.com 

Specialisaties voor Diëtisten

Specialisaties voor Diëtisten.

 

Alle cursussen zijn gericht op beginnende, net afgestudeerde Diëtisten en Diëtisten die ervaren zijn maar zich willen specialiseren op een bepaald gebied of de praktijkvoering willen veranderen.  Ben je geen Diëtist maar toch geïnteresseerd in een bepaalde cursus, overleg dan via het contactformulier of de cursus goed aansluit.

 

Geïntereseerd in een bepaalde cursus? Neem dan contact op via het contact formulier en vermeld bij het onderwerp de naam van de cursus (aangegeven in blauw).

Dietisten

Hoe start ik een eigen praktijk?

Je bent diëtist (of voedingsdeskundige) na het behalen van je diploma HBO Voeding & Diëtetiek, maar welke ambitie heb je? Wil je in dienst werken in een praktijk of bedrijf, werken in een ziekenhuis of aan de slag als freelancer? Of wil je misschien een zelfstandige praktijk beginnen?

Tijdens deze cursus verkrijg je informatie hoe je een zelfstandige praktijk opstart vanaf het startpunt tot het opbouwen van een cliëntenkring en het onderhouden van je praktijk.

- Je leert een gedegen bedrijfsplan/ondernemingsplan op te zetten.

- Je verkrijgt informatie over de eerste stappen die je moet zetten om een praktijk te kunnen openen.

- Je verkrijgt informatie over marketing - hoe promoot je je praktijk, hoe maak je je praktijk zichtbaar?

- Welke behandeltarieven kan je hanteren.

- Wanneer vergoeden zorgverzekeraars mijn behandelingen.

- Welke informatie (codes) moet ik noteren op de factuur aan mijn client m.b.t. de zorgverzekeraar en declaraties of welke codes moet ik invullen in mijn declaratieprogramma na afloop van een consult/behandeling?

- Wat is het BIG register en bij welke registers & verenigingen kan of moet ik ingeschreven staan?

- Kies je voor een praktijk aan huis, in een gezondheidscentrum en hoeveel dagen ga ik huren (wat is rendabel)?

- Je leert hoe je een clientenkring opbouwt en behoud.

- Hoe ga ik om met concurrentie?

- Je leert wat je precies moet aanschaffen (inventaris) om een praktijk te starten.

- Het verschil tussen gecontracteerde zorg en ongecontracteerde zorg in de praktijk (voor-/nadelen, verschil in werkzaamheden).

- Je leert hoe je administratief te werk gaat en krijg je informatie over verplichtingen en regels.

 

Tijdens de cursus wordt er tussen cursisten geoefend met betrekking tot de onderwerpen en krijg je feedback van een ervaren dietist. Je krijgt opdrachten + oefeneningen mee, die worden nagekeken door de dietist. Je krijgt feedback voor verbetering.

Duur:  4 dagdelen van 5 à 6 uur (incl. 1 uur pauze)

Maximaal aantal cursisten: 8 personen

Tarief: 1000 euro

Locatie: Rheastraat 53A, 1076 DS Amsterdam (nabij het Olympisch stadion).

De cursus gaat van start op:

Vrijdag 10 augustus

Vrijdag 24 augustus

Vrijdag 07 september

Vrijdag 21 september

(Deze cursus is inmiddels gestart. Nieuwe cursusdata binnenkort bekend)

Tijden cursusdag 1 (aanvang 30 minuten vroeger dan vervolg cursusdagen in verband met introductie & voorstelronde cursisten):

Blok 1: 09:30 - 12:00uur 

(pauze 12:00-13:00uur)

Blok 2: 13:00-15:00uur

15:00-16:00 eventueel tijd voor vragen van cursisten omtrent de behandelde onderwerpen.

Tijden cursusdag, 2, 3, 4:

Blok 1: 10:00 - 12:00uur 

(pauze 12:00-13:00uur)

Blok 2: 13:00-15:00uur

15:00-16:00 eventueel tijd voor vragen van cursisten omtrent de behandelde onderwerpen.

(Het cursusgeld dient voorafgaand aan de cursus te worden voldaan. Na inschrijving van de cursus wordt er een factuur verzonden per e-mail. Deze dient binnen 7 dagen te worden voldaan. Na betaling is er geen restitutie mogelijk van het cursusbedrag indien de cursist niet aanwezig kan zijn op afgesproken cursusdagen. De cursus is niet overdraagbaar aan derden, indien de cursist niet aanwezig kan zijn. Alle cursusdagen dienen te worden gevolgd om in aanmerking te komen voor een certificaat. De cursus gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. Houd rekening met eventuele annulering (maximaal 7 dagen voor de cursus). Mocht je het cursusgeld al hebben voldaan, dan worden deze kosten uiteraard direct teruggeboekt).

Ervaren & beginnende Dietisten (Gewaardeerde cursus)

Ongecontracteerde (Contractvrije) Dietetiek - Hoe pak ik dit aan?

Ben je een beginnend dietist of ervaren dietist en overweeg je te stoppen met contracten met zorgverzekeraars, omdat je klaar bent met alle administratieve rompslomp, regeltjes en verplichtingen die je werk als dietist belemmeren?

Meld je aan voor de informatiedag met betrekking tot 'ongecontracteerde (contractvrije) dietetiek', ga aan de slag zonder contracten en ontdek hoeveel tijd je bespaart, die je weer aan clienten kunt besteden of kennisverrijking.

 

Hoe voer je praktijk zonder zorgcontracten (ongecontracteerde zorg)?

- Wat is het verschil tussen gecontracteerde zorg en ongecontracteerde zorg? Wat veranderd er voor mij als zorgaanbieder en voor mijn clienten?

- Hoe stel ik facturen op? Wat moet er op de factuur staan zodat clienten de factuur naar de verzekering kunnen sturen voor een vergoeding? (tevens worden er diverse voorbeeld facturen laten zien).

- Welke codes moet ik noteren op de factuur aan de client?

- Hoe informeer ik mijn clienten?

- Wat wordt er wel en wat wordt er niet vergoed?

- Hoe houd je je boekhouding bij?

- Handige tips met betrekking tot betalingen door clienten (verschillende betaal methoden) en openstaande facturen. Welke bedrijven kun je inschakelen (zodat de factuur wordt voldaan maar je hier niet constant mee bezig hoeft te zijn) ?

- Uitgebreide uitleg over de voor- & nadelen van ongecontracteerde zorg.

- Hoe licht ik mijn clienten (efficient) in over de voor- en nadelen van gecontracteerd en contractvrij?

- Na afloop ontvang je een logo voor op je website met 'Bewust ongecontracteerde zorg', om clienten

duidelijk te maken dat je bewust gekozen hebt geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars.

Groepsbijeenkomsten:

Tarief: 250 euro pp (maximaal 8 personen)(meld bijvoorbeeld je intervisie groep aan)

Duur: 4 uur (incl. pauze)

Individuele bijeenkomsten:

Tarief: 450 euro (individueel in de praktijk)

Locatie: Gezondheidscentrum Rhea, Rheastraat 53A, 1076DS Amsterdam)

Duur: 4 uur (incl. pauze)

Net afgestudeerde Dietisten

Voorbereiding op het werkveld

Je bent diëtist of voedingsdeskundige na het behalen van je diploma HBO Voeding & Diëtetiek, maar door de verzadigde markt niet onderscheidend en ervaren genoeg om zelfstandig in een praktijk aan het werk te gaan of om in dienst te gaan werken. Hier kun je je voorbereiden op het werkveld en het 'gat' tussen diploma behalen en werken, opvullen.

- Je doet ervaring op met betrekking tot gesprekstechnieken & Casuïstiek.

- Je leert hoe je een behandelplan schrijft en hoe je een behandeling opbouwt.

- Wat is het BIG register en bij welke registers & verenigingen kan of moet ik ingeschreven staan?

- Je leert hoe je een consult afneemt en hoe deze eruit kan zien qua opbouw.

- Je leert hoe je een voedingsplan opstelt (berekening, gebruik van formules, afstemmen op diverse persoonlijke factoren) met betrekking tot diverse hulpvragen.

- Je leert hoe je een persoonlijk dossier bijhoudt.

- Je leert terugrapporteren naar artsen en andere zorgverleners waarmee je mogelijk samenwerkt.

- Je leert omgaan met weerstand van clienten.

Tijdens de cursus wordt er tussen cursisten geoefend met betrekking tot gespreksvoering / casuïstiek en krijg je feedback van een ervaren dietist. Je krijgt opdrachten + oefeneningen mee, die worden nagekeken door de dietist. Je krijgt feedback voor verbetering.

Duur:  4 dagdelen van 5 à 6 uur (incl. 1 uur pauze)

Maximaal aantal cursisten: 8 personen

Tarief: 1000 euro

Locatie: Rheastraat 53A, 1076 DS Amsterdam (nabij het Olympisch stadion).

De cursus gaat van start op:

Donderdag 09 augustus

Donderdag 23 augustus

Donderdag 06 september

Donderdag 20 september 

(Deze cursus is inmiddels gestart. Nieuwe cursusdata binnenkort bekend)

Tijden cursusdag 1 (aanvang 30 minuten vroeger dan vervolg cursusdagen in verband met introductie & voorstelronde cursisten):

Blok 1: 09:30 - 12:00uur 

(pauze 12:00-13:00uur)

Blok 2: 13:00-15:00uur

15:00-16:00 eventueel tijd voor vragen van cursisten omtrent de behandelde onderwerpen.

Tijden cursusdag, 2, 3, 4:

Blok 1: 10:00 - 12:00uur 

(pauze 12:00-13:00uur)

Blok 2: 13:00-15:00uur

15:00-16:00 eventueel tijd voor vragen van cursisten omtrent de behandelde onderwerpen.

(Het cursusgeld dient voorafgaand aan de cursus te worden voldaan. Na inschrijving van de cursus wordt er een factuur verzonden per e-mail. Deze dient binnen 7 dagen te worden voldaan. Na betaling is er geen restitutie mogelijk van het cursusbedrag indien de cursist niet aanwezig kan zijn op afgesproken cursusdagen. De cursus is niet overdraagbaar aan derden, indien de cursist niet aanwezig kan zijn. Alle cursusdagen dienen te worden gevolgd om in aanmerking te komen voor een certificaat. De cursus gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. Houd rekening met eventuele annulering (maximaal 7 dagen voor de cursus). Mocht je het cursusgeld al hebben voldaan, dan worden deze kosten uiteraard direct teruggeboekt).

Please reload